Espoon Perhokalastajat r.y.

Etusivu Kilpailutoiminta

Jäsenedut

Eduista tarkemmin jäsenille-osiossa/jäsenedut.

Kilpailutoiminta PDF Tulosta Sähköposti
22.09.2015

Kilpaperhokalastus

Oletko kiinnostunut kilpaperhokalastuksesta?

Espoon Perhokalastajat r.y. on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kilpaperhokalastusseuroista Suomessa. EPK:n jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti kansallisiin ja kansainvälisiin perhokalastuskilpailuihin lähes joka vuosi. Tällä hetkellä EPK:lla on edustajia EM-joukkueessa, sekä MM-joukkueessa

Kilpailutoimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä joko puheenjohtajaan tai sihteeriin. Tämän jälkeen voimme yhdessä katsoa seuran kokeneempien kilpakalastajien kanssa, miten kilpailutoimintaan pääsisi helposti mukaan. Yleensä helpoin tapa on osallistua vuosittain pidettäviin SM-karsintakilpailuihin. Tietoa tulevista karsintakilpailuista ja löydät Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön www-sivuilta. EPK järjestää myös vuosittain omia karsintoja, jotka ovat helppo tapa tulla mukaan kokeilemaan kilpaperhokalastusta kotivesillä.

Seuran kilpakalastajat kokoontuvat satunnaisesti sitomaan perhoja, käyvät kalastamassa valituissa kohteissa, järjestävät yhteisiä kyytejä kilpailuihin ja tietysti vetävät yhtä köyttä kilpailuissa. Näistä ”tapahtumista” ei ilmoitella seuran yleisillä sähköpostilistoilla ja siksi onkin tärkeää, että kaikki uudet kilpaperhokalastuksesta kiinnostuneet (ja miksi ei vanhemmatkin konkarit) ilmoittautuisivat mukaan.

Vuosittain järjestettäviin seurajoukkueiden SM-kilpailuihin EPK osallistuu kisakohteesta riippuen. Viime vuosina joukkuekisat ovat olleet menestyksellisiä ja EPK:lla on muun muassa useta mitalisijoja Joukkue SM-kilpailuista. Yleisesti on ollut tapana, että SM-karsintakilpailuissa parhaiten pärjänneet seuralaiset saavat etuoikeuden osallistua EPK:n joukkueeseen.
Kuvan mahdollinen sisältö: 3 henkilöä, hymyileviä ihmisiä, ihmiset seisovat, ulkoilma ja luonto

Hopeajoukkue vuodelta 2017, vasemmalta Santeri Kinnunen, Teemu Nordlund ja Leevi Voutilainen.

Lähde siis mukaan kehittymään perhokalastajana, hankkimaan uusia tuttuja ja kokeilemaan taitojasi! Sinun ei todellakaan tarvitse olla ammattilainen lähteäksesi mukaan kilpailuihin (toki siitäkään ei ole haittaa☺)!! Kilpailuissa tapaat samanhenkistä porukkaa rennoissa merkeissä ja seuraamalla muiden kalastusta kehityt perhokalastajana! Usein kilpailuissa käytetyt kalastustekniikat ovat tehokkain tapa saada saalista myös ns. normaalissa perhokalastuksessa…

Seuran kilpaperhokalastajien puolesta
Santeri Kinnunen

Lisätietoa kilpaperhokalastuksesta saat mm. seuraavilta sivuilta:

http://perhokalastajat.net/keskustelu/
http://finlandflyfishingteam.blogspot.com/


Kilpaperhonsidonta

Oletko kiinnostunut kilpaperhonsidonnasta?

Espoon Perhokalastajat r.y. on yksi 2000-luvun menestyneimmistä seuroista kilpaperhonsidonnassa Suomessa. EPK:n jäsenet ovat osallistuneet vuosittain Suomenmestaruuskilpailuihin sekä kansainvälisiin perhonsidontakilpailuihin ympäri maailman.

Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä joko puheenjohtajaan tai sihteeriin. Ilmoituksen jälkeen voimme yhdessä seuran kokeneempien sitojien kanssa katsoa, miten kilpailutoimintaan pääsisi helpoiten mukaan. Yksi tapa on osallistua kansallisiin ja kansainvälisiin ”kirjekilpailuihin”, joissa perhot sidotaan kotona tai kerhohuoneistollamme ja postitetaan kilpailunjärjestäjälle.

Seuran kilpasitojat kokoontuvat satunnaisesti sitomaan perhoja - varsinkin ennen SM-kilpailuja. Halukkuudesta riippuen sidontailtoja järjestetään myös muina ajankohtina, esimerkiksi sidotaan perhoja johonkin tiettyyn kirjekilpailuun. Näistä ”tapahtumista” ei ilmoitella seuran yleisillä sähköpostilistoilla ja siksi onkin tärkeää, että kaikki uudet kilpaperhonsidonnasta kiinnostuneet (ja miksi ei vanhemmatkin konkarit) ilmoittautuisivat mukaan.

Viime vuosina SM-sidontakilpailut ovat olleet menestyksekkäitä EPK:lle. Espoolaiset ovat voittaneet yleisen sarjan vuosina 2002 – 2005, lohisarjan 2002, 2017 sekä juniorisarjan 2006 ja 2007. Joukkueena Espoo voitti vihdoin ja viimein kultaa vuonna 2007, 2016 ja 2017 – himmeämpiä mitallisijoja joukkuekilpailuista sekä yksilösarjoista on useita, jopa useamman joukkueen voimin samana vuonna.

Lähde siis mukaan kehittymään huippusitojaksi, hankkimaan uusia tuttuja ja kokeilemaan taitojasi! Sinun ei todellakaan tarvitse olla ammattilainen lähteäksesi mukaan kilpailuihin (toki siitäkään ei haittaa ole ☺)!!

Seuran kilpaperhonsitojien puolesta
Santeri Kinnunen

Lisätietoja kilpaperhonsidonnasta saat mm. seuraavasta paikasta:

http://perhokalastajat.net/keskustelu/
http://flytyingarchive.com/author/tokontio/


Viimeksi päivitetty 11.01.2019
 

Powered by Joomla! | Template by goP.I.P | Copyright © 2007 - 2016 Espoon Perhokalastajat r.y.