Espoon Perhokalastajat r.y.

Etusivu Raportit EPK:n haukireissu 2009

Jäsen, kirjaudu


EPK:n haukireissu 2009 PDF Tulosta Sähköposti
13.11.2009

EPK:n haukireissu suuntautui Eteläisen merialueen ottipaikoille 30.10. - 1.11.2009. Reissulle lähdettiin 4 veneen ja 8 miehen voimin. Venekunnat olivat: Marko L. & Miksu V., Juha H. & Santtu K., Tomi M. & Tommi M., sekä Antti G. & Tande.

teksti © Santeri Kinnunen
kuvat © Santeri Kinnunen ja Miksu Vaittinen

Perjantai 30.10.2009

Kolme venekuntaa selvisi kalaan jo perjantaina iltapäivästä. Tyynessä kelissä kalastettu parituntinen tunnetuilla ottipaikoilla ei tuonut allekirjoittaneen ja Juhan venekunnalle pistoakaan. Ilmeisesti matala ja kirkas vesi teki tepposet myös muille venekunnille, koska kaikki vetivät mp:t.

Illalla saunottiin ja syötiin Tomin paremman puoliskon tekemiä sapuskoja. Täytyy sanoa että maistui!!!

01_kamat

02_laiturilla

Lauantai 31.10.2009

Aamusta kalaan. Keli oli aika lailla optimi hauenkalastukseen! Pilvien lomasta taisi pilkahtaa hetkellisesti aurinkokin. Ainoastaan tuulen suunta (idästä) oli hieman heikko! Juhan kanssa ajettiin pidempi siirtymä alueen parhaille paikoille ja kalaa alkoi tulla heti (tosin vain Juhalle).

Noin tunnin kalastuksen jälkeen tilanne Juhalla 7 hakkia – allekirjoittaneellla 0. Tässä vaiheessa meinasi ”keulahomo” repiä pelihousunsa! Välineidenvaihtojen ja tsemppauksen jälkeen sai myös ”keulahomo” ensimmäisen kalansa.

Jostain kumman syystä kalat eivät olleet matalalla, vaan pääosin penkoissa n. 2-3 metrin syvyydessä. Pääosa kaloista oli n. 2 kg luokkaa, mutta iltapäivästä allekirjoittanut onnistui onkimaan myös n. 4,5 ja 7 kg kalat.

Makkaraakin kerettiin paistelemaan Tanden ja Antin kanssa. Antti tuntui suoltaneen kalaa samaan tahtiin kuin Juhakin! Todelliset isomukset kuitenkin välttelivät tarttumasta kunnolla kiinni. Muutamaan järeämpään kalaan oli kuitenkin kontakti! Muilla veneillä lauantain tahti oli suurin piirtein samaa luokkaa. Tosin mökin läheisyydestä oli noussut hieman vähemmän kalaa.

Illalla jälleen saunottiin, syötiin hyvin ja maisteltiin viskejä. ;)


03_kalastusta

04_kalastusta

Sunnuntai 1.11.2009

Aamusta jälleen kalaan. Juhan veneellä suunnattiin eri suuntaan kuin edellisenä päivänä. Kaikki tutut ottipaikat tällä suunnalla olivat kuitenkin tyhjiä!!

Päivällä kokeiltiin jigailla myös ahventa, mutta laihoin tuloksin. Iltapäivästä löydettiin tuulen alta muutama hyvä kaislikko, joista saatiin muutamia haukia. Eräästä tyynestä ja kirkasvetisestä lahdesta bongattiin myös kymmeniä haukia. Nopeasti kävi kuitenkin ilmi että kalat eivät olleet kiinnostuneita perhoista. Oli kuitenkin hienoa päästä kalastamaan näkyvää kalaa! Sydän löi muutaman kerran tyhjää, kun lahden perällä nähtiin möllöttämässä n. 10 kg kala.

Myös muilla venekunnilla sunnuntai oli hieman lauantaita hiljaisempi, tosin Antti ja Tande olivat sunnuntaina suoltaneet kalaa edellisen päivän tahtiin. Todellisia isomuksia ei tosin taaskaan saatu ylös.

Kimpsut kerättiin kasaan iltapäivästä ja kaikki saivat veneensä kunnialla ylös ennen täyttä pimeyttä!

Kiitoksia kaikille osallistujille ja erityiskiitokset Tomille / Tomin paremmalle puoliskolle mahtavista ruuista!! Suuri kiitos myös mökin järjestäneelle taholle!!!


05_hauki

06_valineita

07_makkaralla


Viimeksi päivitetty 13.11.2009
 

Powered by Joomla! | Template by goP.I.P | Copyright © 2007 - 2016 Espoon Perhokalastajat r.y.