Espoon Perhokalastajat r.y.

Etusivu Raportit EPK:n meritaimenreissu 2009

Jäsen, kirjaudu


EPK:n meritaimenreissu 2009 PDF Tulosta Sähköposti
14.11.2009

Lauantaiaamu 7.11.2009 aloitettiin klo 9.00 aikoihin Lauttasaaressa, jossa tapasin Markon ja Waltterin. Kun muutamat kohteliaisuudet oli vaihdettu ja vene pakattu oli aika irrottaa vene laiturista ja lähteä jahtaamaan tuota harvoin tavattua mertemme kasvattia meritaimenta. Ensimmäiset kalapaikat olivatkin jo heti Lauttasaaren läheisyydessä, joten ei mennyt kovin kauaa kun päästiin jo piuhojakin liottamaan.

Kuten normaalisti näillä reissuilla, ei ensimmäinen paikka antanut havaintoakaan elämästä. Ainoa asia mitä onnistuin saamaan piuhani jatkoksi oli minä itse, tuli taas hyvä muistutus siitä miten perhonheittämisen vaikeusaste muuttuu eksponentiaalisesti tuulenvoimakkuuden kasvaessa.

Jatkoimme paikkojen koluamista klo 13.00 asti, jolloin suuntasimme nokan kohta Vasikkasaarta. Vasikkasaareen kokoontui hyvänkokoinen jengi EPK:n perhokalastajia nauttimaan virvokkeita ja makkaraa. Valitettavasti keskustelujen lomassa alkoi tilanne selvitä, kukaan muukaan ei ollut saanut kontaktia taimeniin. Joitain tapahtumia oli onneksi ollut kuten Norssin koukuttaminen. Smile

Kun kroppa oli tankattu ja jutut vaihdettu niin jatkoimme kalastusta Helsingin edustalta. Valitettavasti koko päivän vallinnut trendi jatkui täälläkin. Mertsarihavaintojen määrä oli puhdas nolla. Lopettelimme päivän noin klo 16.00 aikoihin ja suuntasimme takaisin satamaan.

Vaikka päivä ei kalaa antanutkaan oli kalastus oikein nautinnollista vaikkakin hieman viileää, mutta sitähän meritaimenen kalastus on.

Muutenkin uutena EPK:n jäsenenä tällaiset reissut on erittäin palkitsevia. Samalla kun pääsee kalastamaan, tapaa joukon samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa voi turista yhteisestä intohimosta. Uskoisin nimittäin, että kaikkien meidän ystävät ovat hieman onnellisempia, kun heidän ei tarvitse jatkuvasti kuunnella meidän spekulaatioita perukkeen pituudesta, perhon väristä tai kalastustaktiikasta.

Lisää tällaista!


Teksti ja kuva © Miksu Vaittinen

2009_mertsari

Viimeksi päivitetty 14.11.2009
 

Powered by Joomla! | Template by goP.I.P | Copyright © 2007 - 2016 Espoon Perhokalastajat r.y.